Just nu söker vi behandlingspersonal på kvällstid. Se platsannons nedan.

Det går även bra att skicka en spontanansökan till info@varkullen.se


Ledig tjänst:

Behandlingsassistent/Socialpedagog

Deltid (50%)

Tillsvidare

Vanlig anställning

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor bra förutsättningar till ett gott liv?

Behandlingspersonal, kvällstid

Vi söker nu personal till vår verksamhet på Vasagatan 9B i Falköping. Verksamheten är ett skolveckohem för pojkar och flickor 9 till 16 år som inte får tillvaron att fungera i vardagen eller i vanliga skolan. Behandlingen utgår bland annat från lågaffektivt bemötande och Motiverande samtal (MI). Vi individanpassar behandlingen utifrån varje elevs behov och förutsättningar, samt strävar efter ett nära samarbete med familj och nätverk för bästa möjliga behandlingsresultat.

Om tjänsten

I arbetet som behandlingspedagog på Vårkullen blir du en viktig del i det dagliga arbetet genom att bl.a. möta vardagen tillsammans med ungdomarna och att ha stödjande samtal. Syftet är att hjälpa ungdomarna att uppnå målen i sina genomförandeplaner för att efter tiden på Vårkullen kunna gå vidare i sin utveckling. Arbetet innefattar främst behandlings- och motivationsarbete med ungdomarna utifrån ett salutogent förhållningssätt. Vi jobbar mycket för att få våra elever aktiva under kvällstid. Arbetet kräver att du är trygg, balanserad, lösningsfokuserad, stresstålig och har goda förutsättningar att arbeta i en emellanåt påfrestande psykosocial arbetsmiljö. Du har en god förmåga att samtala med barn och ungdomar samt att skapa bra relationer. Arbetet innebär även ett nära samarbete med andra aktörer som skola och socialtjänsten.

Vi söker dig i första hand som har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot barn och unga, som exempelvis behandlingspedagog, fritidspedagog eller motsvarande. Meriterande är om du har erfarenhet av KBT och/eller annan evidensbaserad metod. Vi ser gärna att du har tidigare arbetslivserfarenhet av arbete med barn och ungdomar inom denna målgrupp och att du behärskar svenska i tal och skrift samt har god datorvana.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är öppen, kreativ och lösningsinriktad. Du brinner för att arbeta med ungdomar samt skapa förtroendefulla relationer med ungdomar som har bristande tillit till vuxna. Du ska gärna ha goda färdigheter i att möta ungdomar i affekt och ha ett stort tålamod.

Du är lugn, trygg och har en förmåga att acceptera andra människors svårigheter och eventuella funktionsvariationer och kan utifrån det bedöma rimliga kravnivåer och bemötande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Körkort

B-körkort fordras.

Omfattning och tillträde

tjänsten är en halvtidstjänst under kvällstid. Kollektivavtal finns tecknat med Vårdföretagen.

 

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdag: 2019-07-12.

För anställning hos oss, krävs utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

Frågor om tjänsten besvaras av Niclas Svensson (TF), 0515-190 80 alternativt 073-522 74 35.

Välkommen med din ansökan till: info@varkullen.se