Sikagården

Vårkullens HVB Sikagården bedriver verksamhet alla dagar i veckan, året om. På Sikagården arbetar en erfaren personalgrupp. De har arbetat med barn och unga med olika funktionsvariationer under flera år. De har erfarenhet från flera HVB-inriktningar så som akutverksamhet, utredning NPF och behandling. Personalen är utbildad och erfaren av att arbeta utifrån Studio III, Lösningsfokus och MI samt arbeta med aktivt kontaktmannaskap. Sikagården tillämpar evidensbaserad psykologisk coachning där den unges styrkor och resurser ligger i fokus. Detta för att den unge ska ges verktyg till att använda sina styrkor som en resurs i de moment i vardagen där den unge möter svårigheter.

Vårkullens HVB Sikagården erbjuder stor variation på fritidssysselsättning så som naturupplevelser, fiske, bad, cykling, golf, skidåkning, bollsporter, tennis m.m. Närhet till stora fritidsområden, idrottsanläggningar, skidbacke, gym, simhall m.m.

Ansökan till Sikagården

Ansökan om plats på Sikagården sker genom att kontakta oss via telefon, e-post eller kontaktformulär. Samtliga kontaktuppgifter återfinns under fliken ”Kontakt” i menyn ovan.